THE PROGRESSIVE CALISTHENICS CERTIFICATION (PCC) @ GYM ILA

THE PROGRESSIVE CALISTHENICS CERTIFICATION (PCC) @ GYM ILA

ProgressiveCCInstructorBanner14_247x668

PCC – NOE FOR DEG? Det var i alle fall noe for Karl Kristian Indreeide, hovedtrener i Oslo Kettlebell
Gym. I dette innlegget forklarer han litt om hvorfor.


 

PCC New York

Karl Kristian in action, PCC New York 2015

SEMINARET

Jeg var med på PCC i New York første helga i juni i år, og dro derfra veldig fornøyd. Seminaret var gjennomorganisert, smart og logisk strukturert, med veldig bra oppfølging, tydelig destillert informasjon og høy grad av aktivitet hos alle deltakere. Det var tre dager med intensiv læring for hode og kropp, og dessuten veldig hyggelig.

 

SYSTEMET

PCC-systemet består av klassiske kroppsvektøvelser (som armhevninger og knebøy) og ”nye” fasjonable øvelser (som muscle up og human flag). Disse øvelsene er organisert i ”kjeder” med så å si trinnløse overganger fra øvelse til øvelse i samme gruppe – fra aller enkleste nivå, via krevende øvelser, til ”stunts” som de færreste av oss noensinne kommer til å mestre. For å ta et enkelt eksempel: Armhevninger begynner stående mot en vegg og ender i avanserte varianter av én-arms armhevninger. Veien går via standard-armhevningen og stadig mer krevende mellom-varianter, som archer push up. PCC er en lykkelig forening av det nyttige og det imponerende, med noe å tilby på alle nivå. For trenere er dette uvurderlig.

Dette er et prinsippbasert system. I tillegg til å lære kjedene av øvelser, med sine progresjoner og regresjoner, lærer du om det prinsipielle grunnlaget for dem. Newtons lære og praktisk treningsmetodikk kombineres på en måte som gjør det lettere for alle å individualisere økter og øvelser. Konstruktiv kreativitet i dette gamet må baseres nettopp på en prinsipiell forståelse, ikke bare på utenatlærte serier av regresjoner og progresjoner – og i alle fall ikke på tilfeldige samlinger av bevegelser som gjør deg sliten.

PCC er et udogmatisk og åpent system som inviterer til oppfinnsomhet, kritikk, kobling av forskjellige treningsmodaliteter osv. Kombinasjonen av et solid fundament og åpenhet for variasjon, innspill og utvikling er forfriskende. Det er en viss spenning innen PCC mellom den mystiske og kontrære Paul Wade på den ene siden og Kavadlo-brødrene på den andre siden. Denne spenningen, som gjelder både treningsfilosofi og metodikk, og for så vidt livsanskuelse, gjør at mange emner blir opplyst fra flere sider. Det er en nyttig spenning, synes jeg.

PCC er gjennomført minimalistisk. En tverrstang og et flatt underlag skal være nok utstyr til å gi alle komplett trening. Dette er helt i OKGs ånd, selvsagt.

 

INSTRUKTØRENE

De beste lærerne er generalister. Dette skiller dem fra de beste utøverne, som er spesialister. Al Kavadlo har universitetsutdannelse i engelsk, og var engelsklærer i mange år. Danny Kavadlo var heavy-trommeslager på nitti-tallet. Dessuten har de solid erfaring med trening og treneryrket utover den delen de har spesialisert seg innenfor nå. Begge har vært topptrenere på store, kommersielle gym i New York. Begge Kavadlo-brødrene klarer dessuten å holde tråden lenge nok til at det blir bøker av det. Og alt prat om allsidighet til tross – de er kalistenikk-utøvere på høyt nivå, og har ingen problemer med å støtte opp ord med handling. Sånne folk er jeg interessert i å lære av.

Begge står for en effektiv og entusiastisk undervisningsstil, og de er definitivt hands on.

Danny og Al støttes dessuten av et helt lag med assistenter som alle er trenere på høyt nivå. Jeg fikk nyttige tips av samtlige.

 

MANUALEN

Manualen utfyller seminaret. Den er på over 600 sider, dønn systematisk, stappfull av nyttig kunnskap og ekstremt anvendelig. Den inneholder en detaljert gjennomgang av alle kjedene med øvelser, flere nyttige kapitler om programmering for forskjellig mål og målgrupper, prinsippene som ligger bak osv. Igjen er det kombinasjonen av dybde, tilgjengelighet, struktur og praktisk nytteverdi som imponerer.

Så dette er det greit å få med seg, for å si det sånn.


GYM ILA skal være vertskap for PCC 16. – 18. oktober i år. Påmelding og mer info finner du HER.

PCC New York 2015

PCC New York 2015